Training & Advies

Graag bemoei ik me met uw zaken. Dat kan in de vorm van een training voor uw managementteam of samenwerkingsverbanden op locatie, op de werkvloer of in het land. Mijn bemoeienis kan de vorm aannemen van een onderzoek en advies voor u en uw medewerkers. Maar ik kan ook meekijken als een vlieg op de muur: wat gebeurt hier eigenlijk, waarom zeggen mensen ‘ja’ en doen ze ‘nee’?

Mijn bemoeienis zal zich afspelen op het snijvlak van communicatie en leiderschap. Bijvoorbeeld als u vindt dat uw team te weinig zelfstandig werkt. Of als u vermoedt dat uw medewerkers of collega’s u te weinig serieus nemen. Maar ook als u te weinig of geen tegenspraak meer krijgt, is het misschien tijd om op te letten!

Trainingen en inleidingen doe ik in allerlei vormen. Soms voor speciale leergangen, soms voor conferenties of in-company trainingen. De doelgroep is vaak leidinggevenden op alle niveaus, van beginnend (studenten) tot bestuurders.

Onder meer voor het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur verzorg ik gastcolleges over leidinggeven in de zorg. Deelnemers gaven in de evaluatie het volgende aan:

“Inhoudelijk sterk en rollenspellen leerzaam; zeer inspirerend en ook concreet in de praktijk gebracht door het rollenspel. Ook didactisch heel sterk; knap hoe hij veiligheid in groep bewaakt bij rollenspellen; hij wist een goede sfeer te creëren om met elkaar te oefenen; begeleiding en commentaar bij rollenspel erg leerzaam; authentiek, goed onderwerp; leuke les; bijzondere kijk op leidinggeven.”