Wie ben ik?

Ik ben geboren in oktober 1970 en woon in Bergen (nh) met mijn gezin met drie kinderen. Mijn vrouw is kunstenaar en therapeut. Mijn kinderen zijn tieners, de oudste studeert zelfs al (in Delft).

Ik groeide op als jongste in een groot gezin. Er waren altijd vrienden, huisdieren en muziek. Mijn vader was psychiater, mijn moeder gaf parttime allerlei cursussen. Toen ik 12 was verhuisde mijn oudere zus naar een boerderij in Frankrijk, mijn andere zus en broer volgden snel. Alleen ik niet, maar ik kom er nog vaak. 20170701_121312-2 (2)

Na mijn eindexamen reisde ik maanden door China. Ik kwam daarna vaak terug in China, maar ook in Pakistan en Rusland.  Het reizen was belangrijk voor me en als reisleider ontdekte ik dat ik graag voor een groep sta. Als student en jaren daarna woonde ik in Leiden. Daar studeerde ik Chinese taal en cultuur (sinologie). Onze oudste zoon werd er geboren.

Daarna kochten we een huis in Utrecht, waar onze dochters werden geboren. We kregen veel nieuwe vrienden. Kinderen verzorgen, werken, papa-dagen, eindeloos naar de kinderboerderij, veel minder naar de film en op reis: alle kenmerken van het moderne ouderschap kennen we en we genieten ervan. Nu ze ouder worden, kan ik weer meer reizen en ook in mijn werk meer ‘mijn vleugels uitslaan’. Vorig jaar was ik met mijn gezin in China. Een paar jaar daarvoor was ik voor het eerst in Afrika (Mali).

Sinds enkele jaren wonen we in Bergen. Bij de zee, de duinen, met een atelier in de achtertuin.  Dat is meer reistijd naar m’n werk, maar ook meer ruimte om me heen. Bij al mijn verhuizingen sleep ik een piano mee. Daar speel ik veel op: Bach, Beethoven, vroeger veel Chopin en Brahms, tegenwoordig weer meer Mozart en nu zelfs Scarlatti.

Volg mijn professionele wederwaardigheden op LinkedIn en mijn commentaar op het nieuws op twitter