Recensies

Hier kunt u de recensies, besprekingen en opiniestukken lezen over Managen volgens Confucius.

Op zaterdag 10 2013 augustus publiceerde ik een opiniartikel in het Financieele Dagblad onder de titel: Veelverdiener aan de top lijdt gezichtsverlies. De baas met een exorbitant salaris gedraagt zich volgens Confucius niet als een werkelijke leider. 

In NRC Next stond medio juli 2013 een Interview met Confucius. Of eigenlijk haalde de redactie wat mooie quotes van de oude meester aan, waar ik commentaar op gaf.

Lilian Kranenburg van China Moves heeft een uitvoerige bespreking geschreven voor Gele Draak. Kranenburg is vooral geïnteresseerd in de vraag of Nederlandse managers wel iets kunnen leren van Chinese leiderschapsvisies. Maar ze blijft hoopvol: “…Het is te hopen dat het boek van Engelhard, hoe idealistisch ook, een steentje zal bijdragen aan de invulling van de rol van medemenselijk ondernemer die zijn verantwoordelijkheid naar eer en geweten wil dragen. Het is te hopen dat hun aantallen zullen toenemen!” (niet meer online)

Jose Otte schreef voor Managementboek.nl een kortere bespreking, maar wel een waarin ze precies de spijker op de kop slaat: “Mooi boek om weg te geven aan de manager die niet altijd duidelijk zijn of haar rol pakt in de communicatie.”